Scan to Verify
Yrkesbevis
FILM & TV BAS
Agnes Palerius
¹ Detta yrkesbevis har utfärdats av Yrkesnämnden för film och tv med organisationsnummer 802537-4433. I samband med utvecklingen av modellen för branschvalidering kan formen för det slutgiltiga yrkesbeviset komma att uppdateras, varpå mottagaren av detta bevis kommer att meddelas via angiven e-postadress.
rgb(0, 0, 0)
rgb(0, 30, 20)
rgb(255, 255, 255)
rgba(0, 0, 0, 0)
rgba(0, 0, 0, 0)
Har 2023-08-29 tilldelats
FILM & TV BAS erkänns som grundläggande kompetenskrav av följande organisationer:
1937
Charlotte Gimfalk
Verksamhetsledare/Managing Director Yrkesnämnden för film och tv
Thomas Nilsson
Styrelseordförande/Chairman of the board Yrkesnämnden för film och tv

Yrkesbeviset rekommenderas som grundkrav för alla som arbetar professionellt inom film- och tv, oavsett yrkesroll eller uppdrag. Yrkesbeviset är utfärdat av Yrkesnämnden för film och tv. Innehavaren av detta yrkesbevis har testats både skriftligt, muntligt och praktiskt av certifierade yrkesbedömare. Yrkesverksamma med flerårigt arbete inom film eller tv kan ha validerats genom relevanta referenser som verifierats och dokumenterats av yrkesbedömare.

För att erhålla yrkesbeviset krävs, utöver godkänt resultat på nedanstående moduler, minst 100 dagars dokumenterat arbete inom området. Arbetsplatsförlagd utbildning kan godkännas under förutsättning att träning skett i ett professionellt sammanhang och har styrkts med godkänt handledaromdöme.

Branschens strukturer BAS Organisationer, produktionsbolag, projekttyper och leverantörer, både regionalt och nationellt.

Yrkesroller BAS
Den storskaliga produktionens yrkesroller, arbetsfördelning och beslutsstrukturer.

Frilansarbete BAS Rekryteringsvägar, uppdragsformer och villkor för frilansarbete inom film och tv.

Fackspråk & kommunikation BAS Fackuttryck, termer och namn på utrustning, både på engelska och svenska. Effektiv och professionell kommunikation både skriftligt och muntligt.

 

Produktionshandlingar BAS Planering av arbetsuppgifter på ett professionellt sätt utifrån manus, inspelningsplan, dagbesked, körschema och andra relevanta dokument.

Arbetsrutiner BAS
Arbetsprocesser i olika miljöer och scenarios. Rutiner för dokumentation och rapportering. Flexibilitet, beredskap och snabba förändringar.

Arbetsmiljö BAS Prevents arbetsmiljöutbildning. Grundläggande om lagar, regler, kollektivavtal, psykosocial arbetsmiljö och roller i det systematiska arbetsmiljöarbetet inom film och tv. 

 

Säkerhet BAS Säkerhetsrutiner och skydds-utrustning. Vikten av att identifiera och rapportera risker och tillbud enligt fastställda rutiner. Förståelse för vad som krävs för att bedöma den egna förmågan att utföra arbetsuppgifter på ett säkert sätt, både för sig själv och andra.

Hållbarhet BAS Film & tv-branschens hållbarhetsarbete. Resonemang kring ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet i relation till branschens arbetsprocesser. Krav på ökad hållbarhet och metoder för minskat klimatavtryck.


Yrkesbevisets aktualitet säkerställs genom att innehavaren vartannat år måste genomgå en kompetens-utvecklingsinsats som tillhandahålls av Yrkesnämnden för film och tv samt uppvisa dokument som styrker fortsatt yrkesverksamhet inom relevant område.

 

YRKESBEVIS FILM & TV BAS
Yrkesbeviset utfärdas av Yrkesnämnden för film och tv med organisationsnummer 802537-4433. I samband med utvecklingen av modellen för branschvalidering, kan formen för det slutgiltiga yrkesbeviset komma att uppdateras, varpå mottagaren av detta bevis kommer att meddelas via angiven e-postadress.